ua en ru

Кандидат в президенти РФ визнав анексію Криму і виступив за територіальну цілісність України

Кандидат в президенти РФ визнав анексію Криму і виступив за територіальну цілісність України Фото: Григорій Явлінський (facebook.com yavlinsky.yabloko)

Політик також заявив про необхідність врегулювання ситуації в Україні

Кандидат у президенти Російської Федерації Григорій Явлінський визнав анексію Криму і виступив за територіальну цілісність України. Про це йдеться у передвиборній програмі на сайті політика.

"Я виступаю за територіальну цілісність України і категорично проти реанімації "доктрини обмеженого суверенітету". Крим анексований Росією. Крим належить Україні. Референдум 16 березня 2014 року пройшов незаконно, під "охороною" російських збройних сил", - йдеться в повідомленні.

Крім того, політик заявив, що анексія Криму і передача російської зброї бойовикам, а також пропагандистський і військовий супровід з боку Росії "вкладається в поняття "розпалювання війни".

Політик також заявив про необхідність врегулювання ситуації в Україні і нормалізації відносин Росії і України.

"Перш за все, необхідна ініціатива з російської сторони про проведення Міжнародної конференції щодо Криму за участю представників народів півострова, України, Росії, ЄС, самого широкого кола зацікавлених сторін", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко заявив про необхідність зробити Крим "непідйомним тягарем" для РФ.