ua en ru

Кандидат на пост глави МОЗ Рибчук причетний до фармацевтичної мафії, - Мусій

Претендент на пост голови Міністерства охорони здоров'я Віктор Рибчук має відношення до так званої фармацевтичної мафії в Україні. Про це заявив екс-міністр охорони здоров'я, народний депутат Олег Мусій.

За словами Мусія, він не буде голосувати за людину, яка пов'язана із фармацевтичною мафією в Україні, адже його призначення призведе до стагнації і консервування корупційної системи у закупівлі ліків, що негативно вплине на пересічного українця.

"Він (Віктор Рибчук, - ред.) має відношення до так званої фармацевтичної мафії в Україні. Він має відношення до керівництва заводу "Фарм-стандарт". Окрім того, він має корпоративні права на заводі "Індар", і він був у свій час заступником міністра охорони здоров'я, який курував фармацевтичну галузь, як раз. В той час було дуже багато претензій щодо прозорості державних закупівель. Тому, я думаю, що це не зовсім вірне рішення пропонувати його на міністра охорони здоров'я. Це по-суті консерватор корумпованих старих, ще за Кучми складених схем, в тому числі і по закупівлі ліків. Я вважаю, його призначення не правильним. І я голосувати за нього точно не буду. У разі його призначення, нічого доброго не буде, я глибоко у цьому переконаний для пересічного українця не буде", - пояснив він.

Мусій сказав, що буде піднімати це питання на засіданні профільного комітету ВР.

"Я завжди докладав усіх зусиль на боротьбу із такою фармацевтичною мафією в Україні. І докладу усіх зусиль у майбутньому для того, щоб подолати їх в Україні. Це питання, я буду підіймати на Комітеті, у сесійній залі Верховної Ради. І звичайно я докладу усіх зусиль, щоб подібного призначення у Міністерстві охорони здоров'я не було", - резюмував він.