ua en ru

Канада зацікавлена в будівництві біопаливних заводів в зоні ЧАЕС, - Семерак

Канада зацікавлена в будівництві біопаливних заводів в зоні ЧАЕС, - Семерак Фото: Остап Семерак

За словами Семерака, найбільше Канаду зацікавила сонячна енергетика

Ряд канадських інвесторів зацікавила можливість будівництва сонячних електростанцій та біопаливних заводів на території зони ЧАЕС. Про це розповів міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час Канадсько-українського бізнес-форуму, передає прес-служба Мінприроди.

"Канадські інвестори з цікавістю розглядають можливість будівництва біопаливних заводів та електростанцій на території Чорнобильської зони. Від канадських бізнесменів прозвучало кілька реальних пропозицій щодо можливого будівництва. В першу чергу ми будемо розглядати варіант розвитку альтернативної енергетики в зоні спеціального промислового використання, адже Урядом прийнято рішення на решті території створити заповідник, який буде виконувати буферну функцію перед зоною спеціального промислового використання", - зазначив Семерак.


Семерак також заявив, що на території Чорнобильської зони наявне електро-мережеве господарство, включаючи трансформаторні підстанції, високовольтні лінії електропередач, які є необхідними компонентами для реалізації проектів з відновлюваної енергетики. Крім того, при Державному Агентстві України з управління зоною відчуження створено "Єдине вікно для інвестора", що має прибрати адміністративні бар'єри для представників бізнесу.

За його словами, найбільше Канаду зацікавила сонячна енергетика.

Як наголошується, міністр провів кілька цільових зустрічей з інвесторами, які розглядають збільшення інвестиційного портфеля в Україну і тими, хто визначається з прийняттям рішення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Канада зацікавлена розвитком сонячної енергетики в зоні відчуження.