ua en ru

Канада допоможе Україні реалізувати реформу у сфері надрокористування

Канада допоможе Україні реалізувати реформу у сфері надрокористування Фото: Остап Семерак (kmu.gov.ua)

Реформування законодавства в сфері надрокористування є одним з пріоритетних напрямів діяльності Мінприроди

Канада готова надати технічну допомогу для реалізації реформи у сфері надрокористування. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак за результатами зустрічі з делегацією з провінції Альберта (Канада), передає прес-служба Мінприроди.

Повідомляється, що під час зустрічі сторони обговорили можливість підтримки реформи у сфері надрокористування.

Семерак зазначив, що повне реформування законодавства у сфері надрокористування є одним з пріоритетних напрямів діяльності Мінприроди.

"Ми розраховуємо, що реалізація цієї реформи дозволить значно підвищити ефективність геологорозвідувальних робіт і збільшить мінерально-сировинний потенціал, в результаті призведе до поліпшення інвестиційного клімату в Україні", - сказав в ході зустрічі Семерак.

У ході зустрічі сторони обговорили пріоритети реформи у сфері надрокористування, які розроблялися за підтримки європейських експертів, а також домовилися про залучення до цього процесу канадських експертів.

Нагадаємо, на початку жовтня директор департаменту нафтогазового комплексу Міненерговугілля Олександр Лісниченко повідомив, що Міністерство енергетики і паливної промисловості України підтримало впровадження стимулюючої ренти на нові свердловини на рівні 12% в 2018 р.