ua en ru

Канада перехопила російські бомбардувальники на Крайній Півночі

Канада перехопила російські бомбардувальники на Крайній Півночі Фото: у Канаді повідомили про перехоплення російських бомбардувальників

Російські Ту-95 кружляли біля Аляски і північного узбережжя Канади

Канадські винищувачі було піднято для супроводу бомбардувальників РФ біля північного узбережжя Канади. Про це повідомила прес-секретар Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (NORAD) Дженніфер Стадник, передає CBS News.

Зі слів Стадник, інцидент стався в четвер, 20 квітня.

Два канадські винищувачі CF-18 було піднято після того, як північноамериканська система ППО раннього попередження виявила два Ту-95, які наближалися до повітряного простору Канади й Аляски (США).

Стадник зазначила, що російські літаки не входили в канадський чи американський повітряний простір, а діяли в "професійній і безпечній манері".

Зі слів представника командування NORAD, до дальніх бомбардувальників ВКС РФ також піднялися американські F-22.

Наголошується, що канадські винищувачі було піднято для перехоплення російських військових літаків на Крайній Півночі вперше з грудня 2014 року.

Нагадаємо, американські Військово-повітряні сили зафіксували два російські стратегічні бомбардувальники Ту-95 біля берегів Аляски в ніч на 19 квітня.