ua en ru

Кемерон провів останнє засідання свого уряду

Кемерон провів останнє засідання свого уряду Фото: Девід Кемерон планує подати королеві Єлизаветі II офіційну заяву про відставку в середу

Вранці 13 липня він іще як прем’єр востаннє відповість на запитання депутатів парламенту

Прем’єр-міністр Великобританії Дейвід Кемерон провів останнє засідання свого уряду перед тим, як офіційно подати у відставку. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Прем’єр-міністр Великобританії планує подати королеві Єлизаветі II офіційну заяву про відставку в середу, 13 липня. Вранці він іще як прем’єр востаннє відповість на запитання депутатів парламенту.


Після відставки Кемерона посаду прем’єр-міністра Британії займе Тереза Мей, яка в понеділок була затверджена на посаді нового керівника нині владної Консервативної партії, що означає, що вона автоматично очолить новий уряд.

Майбутній прем’єр вже пообіцяла провести "успішні" переговори про вихід країни з ЄС. Але, сказала Мей, Лондону потрібен час на те, щоб розробити стратегію переговорів щодо цього виходу, і вона не буде розпочинати формальної процедури цих переговорів до кінця 2016 року.

Впродовж цього часу вона буде заспокоювати країну і світові фінансові ринки, що збурилися після відносно неочікуваного результату референдуму.

Нагадаємо, парламент Британії восени проведе дебати щодо повторного референдуму про Brexit.