ua en ru

Калєтнік: ВР повинна вирішити політичну кризу

Верховна Рада України повинна стати платформою врегулювання ситуації в країні.

Верховна Рада України повинна стати платформою врегулювання ситуації в країні. Про це, відкриваючи міжнародну конференцію "Світ без нацизму", заявив віце-спікер ВРУ Ігор Калетник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загроза радикалізації політичного процесу актуальна для України. Не можна сказати, що ситуація в українському парламенті у зв'язку з подіями на вулиці, є простою і однозначною. Разом з тим, більшість депутатів України збираються в парламенті і приймають відповідні і необхідні рішення", - заявив Калетник.

Він упевнений, що політична криза має бути вирішена у Верховній Раді: "Не дивлячись на складність ситуації в парламенті, я вважаю, що саме парламент має стати майданчиком врегулювання ситуації в країні".

Сьогодні, як повідомив Калетник, в Україну приїхали представники 158 громадських організацій з 36 країн світу, представники Європарламенту та ОБСЄ, США та СНД.

"Все стурбовані ситуацією в Україні. Немає країни в світі, громадяни не стикалися з проявами екстремізму і радикалізму... Нашим завданням є не допущення таких проявів", - зазначив Калетник.