ua en ru

Калетнік пред'явив Махницкому докази того, що 16 січня він діяв в рамках регламенту

Народний депутат України від КПУ Ігор Калетник подав депутатський запит на ім'я в.о. Генерального прокурора України О. Махніцького, в якому парламентарій вказав на те, що 16 січня 2014 року він, виконуючи обов'язки першого віце-спікера, діяв виключно в рамках Регламенту ВР. Про це йдеться у тексті депутатського звернення.

У документі зазначено, що 16 січня 2014 року відбулося пленарне засідання України.

"У зв'язку з фізичним блокуванням народними депутатами опозиційних парламентських фракцій, голови ВР України в його кабінеті, ранкове засідання відкрив та провів перший заступник Голови ВРУ В. Калетник", - сказано в депутатському зверненні.

Зазначається, що на даному ранковому пленарному засіданні ВР було розглянуто низку законопроектів, поданих на розгляд парламенту народними депутатами України та Кабінетом міністрів України.

У депутатському запиті наголошується, що "дії головуючого на ранковому пленарному засіданні ВРУ, яке пройшло 16.01.2014 р., повністю відповідали чинному законодавству, не містять складу злочину, отже, немає жодних правових підстав для порушення проти нього кримінального провадження і притягнення до кримінальної відповідальності. У зв'язку з цим кримінальне провадження, розпочате за фактом нібито протиправних дій І. Калетника під час пленарного засідання ВРУ 16.01.2014 року, необґрунтоване і незаконне, і підлягає закриттю відповідно до ст. 284 КПК України.

Крім того, дії представників правоохоронних органів, які за відсутності правових підстав внесли відомості щодо нібито протиправних дій І. Калетника до Єдиного реєстру досудових розслідувань та незаконно почали розслідування, підлягають перевірці і оцінці, а винні представники - притягнення до передбаченої законом відповідальності".
У зв'язку з вищезазначеними фактами, Калетник у своєму депутатському запиті просить розглянути дане звернення відповідно до вимог ст.16 Закону України "Про статус народного депутата України" і надати відповідь у встановлений законом строк.