ua en ru

Які програми лояльності пропонують забудовники Києва?

Дуже часто будівельні компанії не тільки беруть на себе функції фінансових інститутів, пропонуючи безвідсоткові кредити своїм інвесторам, але й привертають увагу клієнтів незвичайними акціями.Ми вже говорили про поширених програмах лояльності від будівельних компаній. Додаткові знижки й фінансові вигоди пропонують багато. Однак ще одним, досить поширеним способом залучення уваги покупців є безвідсоткові кредити. Адже світова практика іпотечного кредитування в Україні практично не працює - захмарні відсоткові ставки, з одного боку, і економічна криза, що спровокував різке падіння доходів населення, з іншого, зробив цей фінансовий інструмент тут абсолютно марним.

Дуже часто будівельні компанії не тільки беруть на себе функції фінансових інститутів, пропонуючи безвідсоткові кредити своїм інвесторам, але й привертають увагу клієнтів незвичайними акціями.
Ми вже говорили про поширених програмах лояльності від будівельних компаній. Додаткові знижки й фінансові вигоди пропонують багато. Однак ще одним, досить поширеним способом залучення уваги покупців є безвідсоткові кредити. Адже світова практика іпотечного кредитування в Україні практично не працює - захмарні відсоткові ставки, з одного боку, і економічна криза, що спровокував різке падіння доходів населення, з іншого, зробив цей фінансовий інструмент тут абсолютно марним.
В таких умовах будівельні компанії змушені переймати функції фінансових інститутів, щоб підтримати потенційного покупця і спонукати його до прийняття рішення. Саме тому надання безпроцентної розстрочки від забудовника стає одним з найпопулярніших інструментів продажів у сфері первинної нерухомості.

Безвідсоткова розстрочка
Багато компаній на вітчизняному ринку роблять ставку на безпроцентну розстрочку. Тут можливі два основних варіанти. Перший - розстрочка надається на період до здачі будинку в експлуатацію. Даний вид кредиту більш поширений і вважається вже мало не обов'язковим атрибутом інвестування. Другий варіант - розстрочка на певний період часу без прив'язки до термінів здачі в експлуатацію. Саме цей вид безпроцентної розстрочки часто і позиціонується як спеціальна пропозиція.
Так, компанія UDP пропонує в ЖК «Новопечерські липки» програму «50х50». Мається на увазі, що при 50% першому внеску покупець має право скористатися безпроцентної розстрочкою від забудовника. Це означає, що решту суми він може виплачувати рівними частками щомісячно або щоквартально до моменту здачі будинку в експлуатацію. Взяти участь у програмі можна, уклавши договір до кінця літа.
У компанії KAN Development пропонують своїм покупцям унікальну можливість отримання кредиту на 10 років від забудовника. Мова йде про житлових комплексах «Централ Парк» і «Комфорт-таун». Однак слід пам'ятати, що період розстрочки залежить від обраної квартири та розміру першого внеску. Наприклад, в ЖК «Комфорт-таун» при придбанні однокімнатної квартири площею близько 40 кв. м з першим внеском від 40% і розстрочкою на 10 років, щомісячний внесок складе всього близько 2600 грн.
А ось в ЖК «Паркове місто» , спільний проект компаній KAN Development і UDP, також передбачена розстрочка від забудовника, правда, строком до 5 років. Проте «родзинкою» цієї пропозиції є перший внесок в розмірі лише 5%.
Що стосується забудовників під Києвом, то ЖК «Європейське місто» пропонує розстрочку на 3 роки, перший внесок 30%. Важливим є те, що будинок вже готовий, тобто ви платите не з перспективою заселення тільки через 2-3 роки: вже йдуть оздоблювальні роботи, з листопада вже можна починати робити ремонт, а з січня заселятися в своє житло.

Особливі пропозиції
Бувають ситуації, коли компанії проявляють неординарну фантазію до розробки програм лояльності. У таких випадках клієнт може отримати незвичайну пропозицію, привертає увагу не тільки до певного комплексу, але і до компанії в цілому. Адже якщо забудовник, крім знижок і розстрочок, може зробити кожному клієнту приємний і дорогий подарунок, апріорі може означати, що компанія стабільна і надійна.
Наприклад, в ЖК «Бульвар Фонтанів» від компанії UDP діє одразу дві цікаві акції. Для покупців першої черги - «Приведи друга - отримай експлуатаційні канікули». А в другій черзі - акція «Приведи друга - отримай знижку на паркінг». У першому випадку якщо клієнт сприяє укладенню ще однієї угоди, що стосується першої черги будівництва, він отримує в подарунок 12 місяців безкоштовних послуг експлуатаційної компанії. Обидві акції триватимуть до кінця літа.
Крім цього, при покупці вже готової квартири в першому будинку ЖК «Бульвар Фонтанів», можна отримати ще й паркінг в подарунок.
Компанія «Енергополь-Україна» пропонує інвесторам свого ЖК «Міністерський»путівку в Туреччину на відпочинок. Згідно з умовами акції, покупець нерухомості, який сплатив 100% вартості до 31 серпня поточного року, може розраховувати на оплачену путівку. Забронювати готель і відпочити можна тільки до 30 вересня 2014 р. При купівлі однокімнатної квартири цільові кошти (на відпочинок) надаються у розмірі 14 тис. грн, при купівлі двох - і трикімнатних квартир - 22 тис. грн. При меншої або більшої вартості туру різниця не компенсується. Термін дії акції - з 15 липня до 31 серпня 2014.
KAN Development пропонує акцію не в чистому вигляді, але частина програми лояльності. Мова йде про комплекс антикризових заходів, покликаних допомогти інвесторам компанії пережити економічну кризу в країні без втрат.
Проведення низки антикризових заходів для покупців ЖК «Комфорт Таун» припускають два місяці фінансових канікул з оплатою 50% від суми звичайного платежу. В даному випадку формується «заборгованість» буде розподілена рівномірними частинами на період, що залишився. Акція діє до 31 серпня поточного року і скористатися нею можуть лише ті інвестори, у яких немає заборгованості з попереднього періоду.
Таким чином, практично всі будівельні компанії намагається залучити потенційних покупців не тільки актуальною ціною, але і різноманітними акціями і програмами лояльності. Кожна з них ефективна, але тільки покупцеві вирішувати, що саме цікавить його сьогодні - ціна, знижка, можливість розстрочки або ж додаткові послуги по ремонту та дизайну квартири.

Джерело: domik.ua

Які програми лояльності пропонують забудовники Києва?