ua en ru

Операція в Сирії не буде спрямована на повалення Асада, - влада США

Адміністрація США готує правові підстави для військової відповіді на використання хімічної зброї проти цивільних осіб у Сирії, проте будь-які дії не будуть направлені на повалення режиму сирійського Президента Башара Асада, передає Associated Press з посиланням на представника Білого дому Джея Карні.

Адміністрація США готує правові підстави для військової відповіді на використання хімічної зброї проти цивільних осіб у Сирії, проте будь-які дії не будуть направлені на повалення режиму сирійського Президента Башара Асада, передає Associated Press з посиланням на представника Білого дому Джея Карні (на фото).

За його словами, США і 188 країн підписали конвенцію з хімічної зброї, яка забороняє її використання, і ці країни зацікавлені в дотриманні існуючих норм міжнародного права. Карні вважає, що міжнародне співтовариство має дати відповідь на "кричуще порушення" цих норм.

"Варіанти, які ми розглядаємо, не передбачають зміну режиму", - заявив Карні.

Зміна сирійського режиму, вважають в Білому домі, може відбутися тільки в результаті переговорів.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що Захід може завдати удару по військах Башара Асада в Сирії в найближчі дні.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що Захід може завдати удару по військах Башара Асада в Сирії в найближчі дні. Сьогодні міністр оборони США Чак Хейгел заявив, що Штати готові до операції в Сирії. Але за його словами активні дії будуть зроблені тільки за наявності доказів застосування хімічної зброї.

Захід може завдати удару по військах Башара Асада в Сирії в найближчі дні. Про це емісари західних держав повідомили лідерам сирійської опозиції на закритій зустрічі в Стамбулі. Телеканал NBC з посиланням на джерела в Білому домі повідомляє, що ракетні удари по Сирії можуть бути нанесені вже 29 серпня. Удари будуть мати обмежений масштаб і, ймовірно, продовжаться три дні.

Раніше сьогодні Washigton Post з посиланням на Адміністрацію Президента США повідомляв, що Вашингтон, швидше за все, зробить обмежену ракетну атаку, яка триватиме не більше пари днів.

В цей же час британський прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив, що Збройні сили Сполученого Королівства підготували надзвичайний план дій в Сирії.

Вашингтон і Лондон є самими рішучими критиками чинного сирійського президента Башара Асада, від них же виходить головна загроза військового вторгнення. Також про намір підтримати інтервенція з Сирію заявили Туреччина і Франція.

Питання про військову операцію проти Сирії стало актуальним після того як 21 серпня в результаті ймовірної хімічної атаки в передмісті Дамаска загинули сотні людей. Розвідка США практично не сумнівається, що хімічна зброя була застосована військами Асада. В даний час в Сирії перебувають інспектори ООН, які намагаються розібратися в обставинах газової атаки. Сьогодні також повідомлялося, що правітельственніе війська застосували близько Алеппо фосфорні бомби.