ua en ru

Які акції і знижки пропонують столичні забудовники до Нового року?

Забудовники в грудні активізували продажі житла, пропонуючи потенційним покупцям нові акції та знижки, щоб схилити їх до придбання нерухомості. Про це передають Вести.

Забудовники в грудні активізували продажі житла, пропонуючи потенційним покупцям нові акції та знижки, щоб схилити їх до придбання нерухомості. Про це передають Вести.

Зараз найпоширеніша схема - це розстрочку під 0%, як правило, до закінчення будівництва і з прив'язкою ціни до курсу долара. Її надають на більшості об'єктів, повідомила "Вістям" старший консультант Sity Development Solution Вікторія Погасій.

Інший варіант оплати - половина зараз, половина - через рік. Наприклад, в ЖК "Паркова вежа" можна придбати квартиру, сплативши 50% вартості до Нового року, а другу частину заплатити восени 2015. Схожа схема діє і в ЖК "Новопечерські липки".

При цьому напередодні свят забудовники стали вдаватися до продовження кредиту. Наприклад, з 12 грудня 2014 р. до 31 січня 2015 р. при придбанні квартири в ЖК "Парк-хол "Гіркий" інвестор отримає додаткові півроку в подарунок - продовження розстрочки до 30 червня 2015 р.

До 31 грудня 2014 також можна придбати квартиру в ЖК "Артеміда" (10-ти поверховий будинок) за акційними умовами - продовження розстрочки на 8 місяців.

Друга за масовістю акція - новорічні знижки при повній оплаті. "Акція такого формату заявлена у більшості забудовників: пропонують знижки від 5% до 22% при 100% оплаті вартості квартири", - говорить Погасій.

Приміром, у всіх об'єктах "Укрбуду" до 31 січня 2015 року надається знижка в 5%, підтвердила "Вістям" начальник департаменту продажів корпорації "Укрбуд" Оксана Голобородько.

А в рамках акції "Зимові знижки" від "Київміськбуду" клієнт, оплачуючи 100% вартості квартири, отримує знижку від 5% до 22% в залежності від готовності і місця положення споруджуваного будинку.

Є також спецумови для продажу обмеженої кількості квартир. Наприклад, в ЖК "Парк Авеню" та РК "Срібна вежа" на початку грудня було виставлено по 5 квартир по "новорічної" ціною: на цю п'ятірку зробили знижку 2,5 - 2,6 тис. у.е. Три квартири - на 106, 114, 196 кв. м - ще не продані.

"Інтергал-Буд" у святкові дні також пропонує знижки до деяких своїх комплексах. У ЖК "Лідер" (зданий в експлуатацію достроково) розмір новорічних знижок досягає 450 тис. грн, в ЖК "Паркові озера" - до 350 тисяч. "Ми можемо дозволити собі святкові пропозиції завдяки фінансуванню будівництва виключно за рахунок власних коштів", - пояснила "Вістям" аналітик компанії "Інтергал-Буд" Анна Лаєвська.

Щоправда, як повідомили у відділі продажів ЖК "Деміївка", знижки до 300 тис. грн. поширюються тільки на трикімнатні квартири. "Квадрат у трійках коштує від 1100 до 1200 в.е. При стовідсотковій оплаті ціна квадрата знижується на 75 в.е., а також надається знижка 5%", - повідомили у відділі продажів ЖК "Деміївський".

Одним з головних перевагою покупки новобудов є те, що ціни на них у грудні практично не прореагували на падіння гривні. "У грудні було підвищення цін на квартири в ЖК "Старокиївський", ЖК "Авангард", ЖК "Академ Парк", ЖК "Микитская Слобода", ЖК "Козацький" та РК "Артеміда" - на 5-10%", - повідомила Оксана Голобородько. У прес-службі "Київміськбуду" грудневе підвищення цін також охарактеризували як "незначне".

Однак курсові коливання змусили забудовників шукати схеми, що дозволяють не відлякати потенційних покупців і при цьому дають можливість зберегти прибуток або хоча б зменшити збиток. Тому на деякі об'єкти, не тільки преміум - і бізнес-сегмента, але і економ-класу, зафіксували ціни за визначеним курсом. "У Покровському посаді - це 12 грн до кінця поточного року, Obolon Residence - 13 грн., Оболонь Тауер - 16,5 грн за у.е.", - розповіла Вікторія Погасій.

Ще один варіант - фіксація "умовного" курсу в залежності від обсягу оплати. "У цьому році у інвесторів була можливість зафіксувати вартість квадратного метра на 6 місяців при внесенні першим внеском 50% об'єкта інвестування, - розповіла Голобородько. А в ЖК "Парк Авеню" пропонується два варіанти з умовними курсами: або 35% за 10,99 грн/у.е. (а інша частина за курсом НБУ на день оплати решти частини), або 50% 12,9 грн.е. (інше за курсом Нацбанку).