ua en ru

Як обмеження НБУ вплинули на ринок нерухомості?

28 липня НБУ опублікував постанову про зняття обмеження з поточних банківських рахунків готівки до 150 тис. грн на добу на одного клієнта.Таке нововведення призупинило оформлення угод купівлі-продажу нерухомості в Україні, так як продавці просто не можуть отримати гроші, які вони отримують за продаж.

28 липня НБУ опублікував постанову про зняття обмеження з поточних банківських рахунків готівки до 150 тис. грн на добу на одного клієнта.

Таке нововведення призупинило оформлення угод купівлі-продажу нерухомості в Україні, так як продавці просто не можуть отримати гроші, які вони отримують за продаж.

Так, тепер продавцям потрібно буде мінімум два-три банківських дні, щоб зняти гроші, отримані після продажу нерухомості. У той же час у Києві, де нерухомість традиційно дорожче, на процедуру зняття грошей може піти і більше десяти банківських днів.
При цьому не у всіх банків в наявності є завжди така сума для зняття. Тому продавцям нерухомості, після оформлення угоди потрібно буде ще й записуватися в чергу в банку і чекати появи потрібної суми.

Раніше економіст Владислав Старинець висловив думку, що обмеження видачі готівкових коштів негативно відобразиться на підприємців.
Джерело: domik.ua

Як обмеження НБУ вплинули на ринок нерухомості?