ua en ru

Як йдуть справи на ринку нерухомості України?

Поточний рік видався не найкращим для ринку нерухомості. Він увійде в історію як рік перевірки ринку житла України, зокрема нового житла, на міцність.

Поточний рік видався не найкращим для ринку нерухомості. Він увійде в історію як рік перевірки ринку житла України, зокрема нового житла, на міцність.

Про це розповіла Ярослава Чапко, директор консалтингової компанії City Development Solutions, пише ІАП "Столична нерухомість".

«Ринок житла продемонстрував свою стресостійкість, а житлові комплекси проходять перевірку на конкурентоспроможність. Всупереч песимістичним прогнозам і очікуванням, що ціни по Києву впадуть до 500 доларів за квадратний метр, поточний рік досить позитивний для розвитку ринку житлової нерухомості, з початку року у Києві розпочалася реалізація понад 20 проектів новобудов», - розповіла експерт.

Житлова нерухомість, на відміну від комерційної, все ще демонструє хорошу прибутковість для девелоперів, тому на ринок постійно виходять нові проекти новобудов.

«На тлі зниження прибутковості і попиту в сегменті комерційної нерухомості, житлова залишається, по суті, головним осередком концентрації зусиль девелоперів. Оскільки сьогоднішні обсяги фінансування і попит тут істотно відрізняються від того, що спостерігаємо в комерційній нерухомості. Паралельно з цим, всупереч песимістичним прогнозам, зростає попит на нове житло. І хоча високим його назвати складно, але він показує стійку динаміку зростання», - зазначила експерт.