ua en ru

Кадиров звинуватив правозахисників у провокуванні розгрому їх офісу в Грозному

Кадиров звинуватив правозахисників у провокуванні розгрому їх офісу в Грозному Фото: Рамзан Кадиров

Інцидент стався в ході мітингу журналістів і громадських організацій

Глава Чеченської республіки Рамзан Кадиров звинуватив правозахисників у провокуванні розгрому їх офісу в Грозному. Про це Кадиров написав у своєму Instagram.

Кадиров повідомив, що вчора в сквері перед Будинком друку журналісти та громадські організації проводили санкціонований мітинг. В ході мітингу до них приєдналися приїхали з Надтеречного району родичі загиблого в Грозному від рук співробітників Ставропольського УВС Джамбулата Дадаєва, а також члени місцевих правозахисних організацій.

"За чиєюсь ініціативою учасники мітингу вирушили до будинку, де розташований офіс СБГ нижегородського Комітету проти тортур. За неперевіреними даними ініціатива виходила від співробітників Комітету. Але з мітингувальниками ніхто не зустрівся. А на питання, чому ви не захищаєте права матері вбитого Дадаєва, вигукували, що не захищають убивць. Так стверджують очевидці. В подальшому невстановлені особи пошкодили офісні меблі. В результаті вжитих заходів не допущено насильство стосовно кого-небудь", - зазначив Кадиров.

Глава Чечні заявив, що співробітники Комітету навмисно спровокували інцидент, "маючи на меті ще раз прославитися у світовій пресі, стати володарями нових американських грантів".

Нагадаємо, Рамзан Кадиров на сьогодні є ключовим свідком у кримінальній справі про вбивство російського опозиційного політика Бориса Нємцова з перспективою стати підозрюваним.