ua en ru

Кадрові зміни в СКМ повинні підвищити ефективність усього бізнесу Ахметова, - експерт

Питання ринків збуту стоїть на порядку денному "Метінвесту", та новому керівнику холдингу доведеться відразу ж пропонувати нові варіанти вирішення цієї проблеми. Таку думку висловив старший аналітик Astrum Investment Management Юрій Рижков, коментуючи кадрові зміни в групі СКМ Ріната Ахметова.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, з 24 грудня Ігор Сирий, який обіймав посаду гендиректора "Метінвест Холдингу", приступить до обов'язків виконавчого директора компанії СКМ. Йому доручено забезпечити ефективність роботи не тільки окремих бізнесів, але й групи в цілому. Керувати ж гірничо-металургійним холдингом буде Юрій Риженков, який до цього працював виконавчим директором енергетичного холдингу ДПЕК.

Аналітик AstrumInvestmentManagement вважає, що "Метінвесту" доводиться постійно дбати про розширення ринків продукції - як всередині країни, так і за кордоном.

"Не виключено, що призначення на посаду керівника холдингу Юрія Риженкова, який налагодив в останні роки механізм імпорту електроенергії, генерованої на підприємствах ДТЕК, обумовлено саме таким завданням - пошук зовнішніх ринків", - зазначив Рижков.

За словами аналітика, позитивний ефект від кадрових перестановок група Ріната Ахметова може відчути вже найближчим часом, і в чималому ступені ця швидкість обумовлена хорошим знанням обома топ-менеджерами внутрішньої "кухні" великого бізнесу.

Варто відзначити, що Сирий передав наступнику в директорському кріслі налагоджений збут і ефективно працюючу структуру з професійною командою. На сьогоднішній день "Метінвест" контролює виробництво на кожній стадії технологічного ланцюжка - від видобутку руди, вугілля, виготовлення коксу до виробництва і продажу металопрокату. І це зобов'язує його дуже ретельно стежити за підбором кадрів по всій вертикалі.