ua en ru

Каддафі здала німецька розвідка

Місце, де переховувався повалений лівійський диктатор Муаммар Каддафі, було виявлено завдяки допомозі з боку німецької розвідки. Федеральна розвідслужба BND вже давно точно знала, де конкретно в своєму рідному місті Сірті ховався полковник, передає Deutsche Welle.
Компетентні органи ФРН стверджують, що німецька розвідка не повідомила точних координат, які могли б дати можливість нанести прицільний удар по Каддафі. Однак партнери по НАТО все одно могли зрозуміти, де знаходився колишній диктатор.
Німецька розвідка традиційно містить густу мережу інформаторів в арабських країнах і тому її співробітники прекрасно знали, де ховався Каддафі.
Нагадаємо, лідер Джамахірії, що правив країною більше 40 років і ховався з серпня 2011 р., був убитий, коли автоколона поваленого глави держави намагалася вирватися з обложеного Сірта. Спочатку авіація НАТО завдала по ній удар, змусивши повернути назад, потім конвой був атакований солдатами ПНР.
Через деякий час тіло Каддафі було перевезено в Місурата і виставлено на загальний огляд. Труп поклали в овочеву морозильну камеру в торговому центрі міста. Городяни вишикувалися в довгі черги, щоб подивитися на покійного диктатора і сфотографуватися на тлі трупа.