ua en ru

Каддафі запропонував провести в Лівії вільні вибори

Лідер Лівії Муаммар Каддафі запропонував провести в країні вільні вибори. Про намір полковника розповів в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera його син Сейф аль-Іслам, який часто виступає з публічними заявами від імені лівійського керівництва. Про це повідомляє РБК.
Він зазначив, що його батько хотів би провести вибори протягом найближчих трьох місяців і для забезпечення прозорості при проведенні голосування запросити в країну міжнародних спостерігачів. Мова йде про спостерігачів від Євросоюзу, Африканського союзу, Організації Об'єднаних Націй і навіть НАТО.
Аль-Іслам Каддафі висловив певненість в тому, що абсолютна більшість населення Лівії підтримають на виборах його батька. Він заявив, що лівійці вважають повстанців за терористів і найманців на службі у Президента Франції Ніколя Саркозі. Син полковника додав також, що Муаммар Каддафі, як і раніше, не збирається виїжджати з Лівії, оскільки хоче бути похованим на рідній землі.
Раніше стало відомо, що дочка Муаммара Каддафі Аїша подала черговий позов до Паризького суду проти НАТО і французьких військовослужбовців, яких вона вважає винними у вбивстві її родичів. Крім того, позов торкнувся Саркозі, який є верховним головнокомандувачем армії Франції.
Відзначимо, що сам Муаммар Каддафі зберігає бойовий настрій. У зверненні до своїх прихильників він заявив, що краще прийняти мученицьку смерть, ніж здатися. Полковник пообіцяв залишитися в Тріполі живим або мертвим.