ua en ru

Якість газу, який отримують споживачі, відповідає усім вимогам законодавства, - "Укртрансгаз"

Якість газу, який отримують споживачі, відповідає усім вимогам законодавства, - "Укртрансгаз" Фото: якість газу, який отримують споживачі, відповідає усім вимогам законодавства

Нині газ в усіх регіонах країни навіть якісніший за допустимі норми

Якість природного газу, який отримують українські споживачі, відповідає усім вимогам законодавства . Про це сьогодні під час прес-туру на виробничі об'єкти НАК "Нафтогаз України" та ПАТ "Укртрансгаз" журналістам повідомив начальник відділу зв'язків з громадськістю та пресою ПАТ "Укртрансгаз" Максим Білявський, передає кореспондент РБК-Україна.

"І сьогодні, і в попередні місяці блакитне паливо, яке надходить для потреб українських споживачів та європейських споживачів, відповідає чинним нормам діючих стандартів в Україні та Європі, про що свідчать відповідно підписані протоколи приймання-передачі природного газу між тримачами контракту",- заявив Білявський.

За його словами, нині газ в усіх регіонах країни навіть якісніший за допустимі норми.

"Газ не має громадянства - газ має паспорт якості, який у кожному регіоні Украіни відповідає стандартам. Якщо бути конкретним, можу сказати наступне, що згідно діючих стандартів України, передбачена нижня теплота згорання, яка вказує на калорійність блакитного палива, яке надходить споживачам, у межах 7600 кілокалорій на кубічний метр... На сьогоднішній день мінімум калорійності по Україні на 5% перевищує допустимі норми. Тобто газ, який надходить у регіони України, якісніший за допустимі стандарти", - зазначив Білявський.

При цьому він порадив споживачам, у яких виникають сумніви щодо якості блакитного палива, перевірити його у територіальних відділеннях Держстандартметрології.

"На моє переконання, ця інформація носить суб'єктивний характер і потребує однозначної перевірки. Якщо у разі українських споживачів виникають сумніви щодо якості природного газу, вони в праві звернутися до територіальних органів Держстандартметрології для проведення відповідної проби газу",- зазначив Білявський.

Нагадаємо, в "Укртрансгазі" поки не прогнозують, скільки газу вдасться закачати в ПСГ до зими.