ua en ru

Під Кабміном пройшов мітинг з вимогою ввести виборність голів ОДА

Сьогодні, 27 лютого, в Києві під будівлею Кабінету міністрів на вулиці Грушевського близько 2000 громадських активістів провели акцію на підтримку проведення виборів голів обласних державних адміністрацій (ОДА).

За словами активістів, цією акцією вони підтримують ініціативу обласних рад центральної та західної України про введення в Україні у рамках реформи з децентралізації виборної посади губернаторів.

За словами активістів, "зараз жителі обласних громад незаконно позбавлені права обирати собі керівника на прямих виборах, як це роблять жителі міст, зокрема Києва".

"Вибори губернаторів - необхідний крок у процесі розширення повноважень регіонів", - вважають учасники акції.

Крім того, учасники акції закликали Петра Порошенка скласти з себе президентські повноваження. Мітингувальники вважають, що він не може реалізувати розпочату реформу місцевого самоврядування.

Учасники акції тримали в руках плакати: "Порошенко у відставку!", "Порошенко, дай регіонам більше повноважень!", "Вимагаємо від Порошенка виборності губернаторів!".

Під Кабміном пройшов мітинг з вимогою ввести виборність голів ОДАПід Кабміном пройшов мітинг з вимогою ввести виборність голів ОДА