ua en ru

У Кабміні заявили про зменшення потреби України в антрациті

У Кабміні заявили про зменшення потреби України в антрациті Фото: Володимир Кістіон (facebook.com/volodymyr.kistion)

В Україні другий місяць поспіль на ТЕС спостерігається зменшення споживання антрациту

У Кабінеті міністрів України заявили про зменшення потреби України в вугіллі антрацитової групи. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, повідомляє "Урядовий портал".

Так, за словами Кістіона, в Україні другий місяць поспіль на ТЕС спостерігається зменшення споживання антрациту на 300 тисяч тонн, що дозволить вийти на річні обсяги використання антрациту до 5 мільйонів тонн - це майже вполовину менше за минулорічні.

"Якщо ми раніше в рік споживали понад 9 млн тонн вугілля марки "А", то вже за підсумком цього року це буде біля 5 млн тонн. Це стало можливим завдяки задіяним урядом заходам з переведення антрацитових блоків українських ТЕС на газову групу", - зазначив він, додавши, що у листопаді минулого року Україна споживала 806 тисяч тонн вугілля марки "А", а цьогоріч у цьому ж місяці - 532 тисячі тонн", - сказав він.

Крім того, він повідомив, що минулого тижня уряд утворив Національну вугільну компанію, в яку ввійшло понад 30 державних шахт. Після чого планується призначення менеджменту, який повинен має визначити перспективні шахти, в які треба вкладати фінансовий ресурс для їх модернізації.

"Запустивши цей процес, ми маємо змогу скоротити витрати на утримання збиткових шахт у сумі 1,5 мільярда гривень в рік. Це і є кошти для модернізації вугільних підприємств з метою нарощення видобутку українського вугілля марки "Г", - сказав Кістіон.

Нагадаємо, 6 грудня Кабінет міністрів України схвалив проект розпорядження про створення державного підприємства "Національна вугільна компанія".