ua en ru

У Кабміні не бачать жодних підстав затягувати запровадження трирівневої пенсійної системи

У Кабміні не бачать жодних підстав затягувати запровадження трирівневої пенсійної системи Фото: Павло Розенко

Проблеми з накопичувальною системою можна вирішити, прийнявши відповідний закон

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що не бачить підстав відкладати запровадження в Україні трирівневої системи пенсійного забезпечення. Про це повідомили в прес-службі Кабміну, з посиланням на ефір радіо "Голос столиці".

"Ми не повинні обмежувати пенсійну реформу лише частковими змінами солідарної системи. Без введення елементів накопичувальної системи і створення можливості для роботи недержавних пенсійних фондів, при будь пенсійну реформу людина буде отримувати лише близько 60% коштів", - заявив Розенко.

За його словами, людям необхідно дати можливість самим формувати пенсію через сучасні інструменти накопичувальної системи та недержавних пенсійних фондів. Він додав, що проблеми з введенням накопичувальної системи, про які повідомляють деякі експерти, можна вирішити в рамках прийняття відповідного закону.

"Урядом внесено відповідний законопроект №4608, який може вирішити всі нормативні питання, пов'язані з введенням накопичувальної системи. Цей закон міг би стати одним з елементів пенсійної реформи", - резюмував Розенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для осучаснення пенсій, яке планується з 1 жовтня в рамках проведення пенсійної реформи, до кінця 2017 року потрібно близько 11 млрд гривень.