ua en ru

У Кабміні розробляють маршрутну карту для вивозу львівського сміття

У Кабміні розробляють маршрутну карту для вивозу львівського сміття Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Карта має визначити відповідальних посадових осіб і встановити терміни вивозу

У Кабінеті міністрів України розробляють маршрутну карту для вивозу львівського сміття. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час робочої поїздки до Львову, передає прес-служба віце-прем'єра.

Так, він повідомив, що відпрацьовується маршрутна карта, яка визначає відповідальних посадових осіб і встановлює терміни. Таким чином буде забезпечено публічне звітування: хто, що і на якому етапі виконує.

За словами віце-прем'єра, маршрутна карта визначає першочергові дії, а також короткотермінові і довготермінові заходи.

"Насамперед маємо визначити потреби у спеціалістах, перевізниках і техніці, необхідних для вивезення сміття з міста. Наразі на сміттєвих майданчиках Львова знаходиться близько 6 тисяч тонн сміття. Питання потрібно вирішувати. Зростає температура і зростає можливість інфекційних захворювань. Необхідно організувати роботу таким чином, аби утримувати ситуацію до завершення будівництва полігону", - підкреслив Зубко.

Крім того, він наголосив, що у короткострокових планах - з’ясувати можливості будівництва тимчасового полігону на території Львівської області або Львову.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав знайти полігон для вивозу сміття зі Львова.