ua en ru

У Кабміні розповіли, як отримати субсидію при заборгованості за компослуги

У Кабміні розповіли, як отримати субсидію при заборгованості за компослуги Фото: центр соціальних служб (kmu.gov.ua)

У разі наявності заборгованості за ЖКП для отримання субсидії українці можуть оформити договір про реструктуризацію боргу

У разі наявності заборгованості за житлово-комунальні послуги для отримання субсидії українці тепер можуть оформити договір про реструктуризацію боргу. Про це повідомляє "Урядовий портал".

"Держава, надаючи субсидію, дає можливість сім'ї протягом року вирішити питання з накопиченої в минулому заборгованістю за комунальні послуги. Якщо цього не зроблено, держава знову ж таки йде назустріч громадянам і дозволяє оформити договір реструктуризації боргу з постачальником послуги для продовження субсидії на наступний рік (2017-2018 рр..)", - інформує портал.

Крім того, існують окремі випадки, коли громадяни оскаржують у судовому порядку виставлену постачальником послуги суму заборгованості і тому відмовляються сплачувати відповідні кошти або укладати договір реструктуризації.

У Кабміні зазначили, що зараз борг за комунальні послуги, який оскаржується в суді, не впливає на субсидію. У ситуації, коли громадяни не згодні з заборгованістю, вони можуть його оскаржити. На підставі рішення суду про анулювання боргу або до винесення рішення суду про суму заборгованості, яка оскаржується рішення комісій з питань призначення житлових субсидій, що працюють при органах виконавчої влади на місцях, дію житлової субсидії поновлюється з моменту припинення її виплати, тобто з травня 2017 року.

Також наголошується, що поточна заборгованість, тобто не сплачені комунальні послуги у березні, травні і червні, не впливають на процес перепризначення житлових субсидій на новий період.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що в Україні офіційно розпочався процес розрахунку розміру зимової субсидії.