ua en ru

У Кабміні розповіли про плани щодо євроінтеграції на 2018 рік

У Кабміні розповіли про плани щодо євроінтеграції на 2018 рік Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе (nato.int)

Євроінтеграція в 2018 році стане "тихою", малопомітною і малозрозумілою широкій громадськості

У Кабінеті міністрів України розповіли, що потрібно зробити для прискорення процесу євроінтеграції. Про це у своїй статті для DT.UA пише віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

На її думку, євроінтеграція в 2018 році стане "тихою", малопомітною і малозрозумілою широкій громадськості, але не менш важливою для майбутнього країни.

У планах Кабміну на 2018 рік затвердити урядово-парламентську Дорожню карту щодо виконання Угоди про асоціацію.

"Нам потрібно затвердити урядово-парламентську Дорожню карту щодо виконання Угоди про асоціацію, за яким повинні рухатися. Крім того, в цьому році відповідні двосторонні органи Асоціації повинні затвердити дорожні карти щодо адаптації законодавства в таких сферах як державні закупівлі, санітарні та фітосанітарні заходи, фінансові, поштові та кур'єрські послуги, морські міжнародні перевезення. Є всі шанси активно просуватися до інтеграції України в цифровий ринку ЄС", - написала Климпуш-Цинцадзе.

Також необхідно прийняти ряд законодавчих актів з питань внутрішнього водного, залізничного та автомобільного транспорту і безпеки пасажирських перевезень, а також перевезень небезпечних вантажів.

У сфері екології - прискорити прийняття законопроекту про стратегічну екологічну оцінку, запобігання забруднення підземних і поверхневих вод, проведення моніторингу і оцінки забруднення повітря.

В сфері громадського здоров'я важливо прийняти законодавство, яке встановлює європейські стандарти безпеки донорської крові та її компонентів і роботи служби крові.

В сфері енергоефективності - встановити вимоги європейського рівня в енергоспоживаючих продуктах з экодизайном.

Крім того, завданням цього року є прийняття органами Асоціації рішень про оновлення додатків до Угоди про асоціацію і графіків імплементації окремих актів ЄС.

Нагадаємо, раніше Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна буде вести діалог з Угорщиною з приводу євроінтеграції.