ua en ru

В Кабміні закликали до публічної дискусії щодо ціни на газ для населення

В Кабміні закликали до публічної дискусії щодо ціни на газ для населення Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр-міністр заявив, що уряд готовий до відкритої і жорсткої дискусії

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав до публічної дискусії щодо утворення тарифів на природний газ для населення. Про це він заявив сьогодні під час засідання Кабінету мінстрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо публічних слухань з приводу ціни газу: ми повинні не просто провести дискусію, а повести жорстку дискусію з конкретними фактами і документами. Я звернувся до НКРЕ взяти найактивнішу участь в цьому питанні. Вони приймали рішення про встановлення тарифів разом з урядом. Ми готові до відкритої, відвертої і жорсткої дискусії, в тому числі, і дискусії про те, як підписувались газові договори зараз і раніше, які були економічні збитки, і як нам складно виходити з цієї ситуації. Тому я звертаюсь до керівництва парламенту, до наших членів по коаліції - прийшов час розставити всі крапки над "і". Ми готові їх розставити", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомляв, що Україна накопичила на складах енергогенеруючих підприємств майже 1 920 млн тонн вугілля. Він зазначив, що це на 250 тис. тонн вугілля більше, ніж на початку минулого осінньо-зимового періоду.

Крім того, Демчишин заявив, що Україна готова платити за російський газ ринкову ціну без урахування транзиту.