ua en ru

У Кабміні поки немає розрахунків для підвищення мінімальної зарплати до 4100 гривень, - джерело

У Кабміні поки немає розрахунків для підвищення мінімальної зарплати до 4100 гривень, - джерело Фото: Кабмін (РБК-Україна)

За проектом держбюджету, розмір зарплати з січня 2018 року складе 3723 гривень

У Кабінеті міністрів України поки немає розрахунків для підвищення мінімальної зарплати до 4100 гривень. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна: "Держбюджет-2018: за що буде голосувати Верховна Рада".

Так, цього тижня президент Петро Порошенко запропонував уряду розглянути можливість підвищення мінімальної зарплати у наступному році до 4100 гривень.

Тоді як, згідно з останньою версією проекту держбюджету, її розмір з січня 2018 року складе 3723 гривні. В Кабміні кажуть, що ще вивчають це питання.

"У бюджеті передбачається норма, що якщо буде можливість у наступному році - будемо підвищувати мінімальну зарплату. Але поки у нас немає розрахунків за 4100, про які говорив президент", - пояснив РБК-Україна співрозмовник в уряді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву заступника голови фракції "Блок Петра Порошенка" Сергія Березенко, що мінімальну заробітну плату в Україні можуть підвищити до 4,1 тис. гривень в II-IV кварталі 2018 року.