ua en ru

У Кабміні готують законопроект про передачу об'єднаним громадам земель за межами населених пунктів

У Кабміні готують законопроект про передачу об'єднаним громадам земель за межами населених пунктів Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Законопроект повинен зняти всі існуючі спекуляції в сегменті земельних відносин

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює розробку законопроекту про передачу землі за межами населених пунктів об'єднаним територіальним громадам. Про це повідомляє "Урядовий портал".

Повідомляється, що Гройсман ініціює розробку окремого законопроекту, який дозволить передавати землі за межами населених пунктів в управління об'єднаним територіальним громадам.

Таким чином, це зніме всі існуючі спекуляції в сегменті земельних відносин.

"Ми підготуємо законопроект про надання права керування, володіння землями за межами населених пунктів об'єднаним територіальним громадам. Нам треба все зробити для того, щоб його провести", - заявив глава уряду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Гройсман назвав першим пріоритетом реформи децентралізації - завершення процесу об'єднання територіальних громад, який повинен бути інклюзивним та здійснюватися за допомогою діалогу. Другим пріоритетом є відпрацювання моделі децентралізації на регіональному рівні з визначенням оптимальної системи на місцях для ефективності влади.