ua en ru

У Кабміні назвали умову для відновлення соцвиплат на окупованому Донбасі

У Кабміні назвали умову для відновлення соцвиплат на окупованому Донбасі Фото: Павло Розенко

Після відновлення територіальної цілісності Україна готова здійснити всі виплати

Відновлення виплати пенсій та соціальних допомог мешканцям окупованих територій Донецької та Луганської областей відбудеться після виконання мінських угод в повному обсязі. Про це в ефірі заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає прес-служба Кабінету міністрів.

"Нарахування пенсій мешканцям окупованих територій Донецької і Луганської областей відбувається в повному обсязі. На жаль, українська держава зараз не має можливості виплачувати пенсії на цих територіях. Єдиний шлях до відновлення виплат на окупованих територіях - це повна їх деокупація і відновлення дії там українських законів і органів державної влади України", - зазначив Розенко.

Він підкреслив, що після відновлення територіальної цілісності Україна готова виконати всі зобов’язання і здійснити всі необхідні виплати пенсій і соцдопомог.

"Ще раз підкреслюю - всі нарахування відбуваються, у нас є чіткі реєстри тих людей, хто через дії бойовиків не може отримати зараз свої кошті. І ми гарантуємо, що після повного виконання Мінських угод і відновлення територіальної цілісності України, всі пенсії і соціальні допомоги людям, котрі залишились на окупованих територіях, будуть виплачені", - запевнив віце-прем’єр.

Нагадаємо, Служба безпеки України виявила в районі проведення антитерористичної операції (АТО) отримання сепаратистами соціальних виплат з державного бюджету.