ua en ru

У Кабміні назвали число осіб, що отримали статус учасника бойових дій

У Кабміні назвали число осіб, що отримали статус учасника бойових дій Фото: українські військові (mil.gov.ua)

Відповідний статус отримали понад 306 тисяч осіб

Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції назвала число осіб, що отримали статус учасника бойових дій станом на 8 серпня 2017 року. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Станом на 08.08.2017 за інформацією, що надійшла від відомчих комісій щодо надання статусу учасника бойових дій особам, які брали участь у проведенні антитерористичної операції, статус учасника бойових дій надано 306 199 особам", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, 8 серпня начальник Генерального штабу Віктор Муженко заявив, що з початку антитерористичної операції (АТО) на Донбасі безповоротні військові втрати Збройних сил України (ЗСУ) перевищили 2,3 тисячі осіб.

"У нас за три роки війни 2307 безповоротних втрат і 8185 поранених (станом на 27 липня - ред.). Це суто бойові втрати. Небойові - 871 людина", - заявив Муженко.

Він додав, що до небойових втрат належать смерті військовослужбовців від хвороб, загибель від порушення заходів безпеки, поводження із зброєю, загибель у ДТП, самогубства.