ua en ru

У Кабміні мають намір створити "чорний шорт-лист" для недобросовісних будівельних компаній

У Кабміні мають намір створити "чорний шорт-лист" для недобросовісних будівельних компаній Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Пріоритетним питанням Донецької області є відновлення житла

У Кабінеті міністрів України мають намір створити "чорний шорт-лист" для недобросовісних будівельних компаній. Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає прес-служба Кабміну.

"Серед пріоритетних питань Донецької області, які потребують першочергового вирішення, є відновлення житла. Спільно з Міністерством внутрішніх справ, Держприкордонслужбою (ДСНС) було прийнято рішення про створення оперативного загону в Донецькій і Луганській областях, який буде безпосередньо займатися оперативним реагуванням і відновленням зруйнованої інфраструктури в "сірій" зоні", - йдеться в повідомленні.

За його словами, в держбюджеті на наступний рік будуть внесені всі пропозиції щодо посилення роботи ДСНС і загону оперативного реагування в зоні АТО.

"Щодо будівельних компаній, які працюють у Донецькій області, ми плануємо створити "чорний шорт-лист" за поданням від ВЦА і місцевих органів влади. Надалі такі недобросовісні компанії будуть не тільки відсторонені від участі у тендерах на державні закупівлі, але і позбавлені ліцензії на проведення таких робіт", - наголосив Зубко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кабінеті міністрів України заявили, що головна причина зростання боргів з виплати заробітних плат - наслідки зимової блокади регіону, яка зумовила втрату 1% зростання ВВП країни в цілому.