ua en ru

У Кабміні до початку опалювального сезону пообіцяли врегулювати питання субсидій

У Кабміні до початку опалювального сезону пообіцяли врегулювати питання субсидій Фото: заступник міністра соціальної політики України Віталій Мущинін

У цьому році на субсидії можуть розраховувати до 4 млн сімей

У Кабінеті міністрів України до початку опалювального сезону, який стартує з жовтня 2015 р., пообіцяли врахувати всі проблемні питання щодо запровадження субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін, передає кореспондент РБК-Україна.

"Платіжки за комунальні послуги, які приходять громадянам у травні, вже не містять вартості послуг опалення. Незважаючи на це навантаження на окремих громадян очікується з початку опалювального періоду, тобто з жовтня 2015 р. Враховуючи вказівки, нами передбачена повторна кампанія з інформування населення про діючі програми житлових субсидій. До цього часу ми врахуємо ті проблемні питання, які обов'язково будуть виявлені при введенні субсидій з 1 травня", - зазначив Мущинін.

Він додав, що на даний момент на субсидії можуть розраховувати близько 3,5-4 млн сімей.

"Тобто це майже 25 відсотків усієї країни, які мають право на отримання житлової субсидії", - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, за словами міністра соціальної політики Павла Розенка, в 2015 р. субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримали на 300 тис. сімей більше, ніж у 2014 р.