ua en ru

Кабмін виділив Мінрегіонбуду та Мінприроди 83,5 млн грн.

Кабінет міністрів України виділив Міністерству охорони навколишнього природного середовища та Міністерству регіонального розвитку та будівництва 83,5 млн грн за рахунок залишку коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, який утворився на 1 січня 2009 р. Відповідна постанова від 2 грудня 2009 р. №1339 опублікована сьогодні в газеті "Урядовий кур'єр".

Зокрема, уряд постановив виділити Мінрегіонбуду 35 млн грн для проведення першочергових робіт з будівництва системи відводу стічних вод від станції біологічної очистки "Північна" в м. Одесі; Мінприроди - 48,5 млн грн для здійснення в регіонах невідкладних природоохоронних заходів з очищення стічних вод, забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення та знешкодження непридатних пестицидів, небезпечних хімічних речовин, будівництва і реконструкції сміттєзвалищ, придбання обладнання та машин для безпечного поводження з побутовими відходами.

Кабмін визначив Мінрегіонбуд та Мінприроди головними розпорядниками коштів Державного фонду охорони навколишнього природного середовища, виділених на зазначені цілі та зобов'язав їх подати до 20 січня 2010 р. Мінфіну та Державному казначейству звіт про використання зазначених коштів.