ua en ru

Кабмін України затвердив положення про Державну систему управління безпекою судноплавства.

Кабмін України своєю постановою від 7 жовтня ц.р. затвердив положення про Державну систему управління безпекою судноплавства. Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту і зв'язку України.

Згідно із положенням, загальне керівництво системою управління здійснюватиметься Кабміном України через Мінтрансзв'язку України, із окремих питань - за участю інших державних органів. "Таким чином, затверджений документ сприятиме реалізації єдиної державної політики у сфері управління безпекою судноплавства, координації дій центральних органів виконавчої влади та допоможе привести українську систему управління безпекою судноплавства у відповідність до міжнародних стандартів", - йдеться у повідомленні.
Основними завданнями Державної системи управління безпекою судноплавства є регулювання руху суден, лоцманське та криголамне проведення суден, контроль відповідності стану суден установленим технічним вимогам, пошук та порятунок людей, що зазнали лиха на морі та річкових шляхах, оперативне реагування у разі виникнення аварій, розслідування їх причин та умов, розроблення заходів щодо запобігання аваріям та інше.