ua en ru

Кабмін сьогодні розгляне питання скасування коефіцієнтів до ставок утилізаційного податку

Кабінет міністрів України сьогодні, 30 жовтня 2013 р., на своєму засіданні розгляне проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування коефіцієнтів, що застосовуються до ставок екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів". Доповідатиме з цього питання міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков, йдеться у порядку денному засідання уряду.

Також Кабмін розгляне міжнародні угоди Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан і Російської Федерації, до яких могла б приєднатися Україна (на виконання доручення прем'єр-міністра від 17 вересня 2013 р.). Крім того, на розгляд Кабміну буде запропоновано проект закону "Про внесення змін до статті 4 Закону України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності" (щодо повноважень щодо прийняття рішення про передачу нерухомого майна з державної у комунальну власність для подальшого розміщення дитячих навчальних закладів) та проект закону "Про міжнародну технічну допомогу". Доповідачем з цих питань виступить міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

На засіданні Кабміну також розглянуть проект закону "Про співробітництво територіальних громад" та порядок визначення розміру компенсації вартості гуртожитків, які включені до статутних капіталів товариств, утворених у процесі приватизації (корпоратизації). Доповідачем з цих питань виступить міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

Міністр оборони України Павло Лебєдєв представить порядок проведення евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Крім того, уряд розгляне питання щодо визначення механізму перерахунку пенсій з 1 березня з урахуванням заробітної плати, з якої призначено (перераховано) пенсію, доповідатиме з якого міністр соціальної політики Наталія Королевська.

Також Кабмін розгляне проект постанови "Про затвердження порядку та умов надання у 2013 р. субвенції з державного бюджету міському бюджету м. Дніпропетровська на завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську", який представить міністр фінансів України Юрій Колобов.

На засіданні уряду також розглянуть затвердження скоригованого проекту будівництва дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Крім того, Кабмін розгляне плани організації виконання законів України та указів Президента України про направлення національного контингенту для участі України в операції "Океанський Щит" та в операції Європейського Союзу Еu Nаvfоr Аtаlаntа та про строки проведення чергових призовів на строкову військову службу до внутрішніх військ та звільнення в запас військовослужбовців у 2014 р.

Також під час засідання уряду заплановано проведення брифінгів за участю голови Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайла Бродського та голови Фонду державного майна Олександра Рябченка.