ua en ru

Кабмін завтра розгляне зміни в екологічний податок за утилізацію старих автомобілів

Кабінет міністрів України завтра, 7 листопада 2013 г., на засіданні розгляне законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації автомобілів та законопроект про державне регулювання ринків фінансових послуг. Про це йдеться у порядку денному засідання уряду 7 листопада 2013 р.

Також Кабмін розгляне проекти постанов про внесення змін положення про виготовлення, зберігання, продаж марок акцизного податку та маркування алкогольних напоїв і тютюнових виробів та про внесення змін до порядку атестації та державної реєстрації методик проведення судових експертиз.

Крім того, Кабмін розгляне внесення змін до правил охорони внутрішніх морських вод і територіального моря України від забруднення та засмічення та про виконання інвестиційних проектів, якими передбачено нарощування видобутку вуглеводневої сировини.

Також будуть розглянуті зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на витрати, пов'язані зі зберіганням, перевезенням, переробкою та експортом об'єктів державного цінового регулювання державного інтервенційного фонду.

Крім того, міністри планують визначити орган управління державною часткою у статутному капіталі Центрального депозитарію цінних паперів та перерозподілити видатки держбюджету, передбачених апарату Верховної Ради України на 2013 р.

Також Кабмін планує затвердити проект будівництва комплексу по переробці радіоактивних відходів Рівненської АЕС, за яким доповідатиме міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

Також уряд має намір ухвалити розпорядження про підписання угоди між Кабінетом міністрів України та урядом Боснії і Герцеговини про співробітництво в галузі залізничного транспорту та затвердити план заходів щодо утвердження позитивного іміджу України та поширення інформації про її туристичний потенціал у державах, які представлені у Міжнародному олімпійському комітеті і Міжнародному параолімпійському комітеті.

Крім того, міністри продовжать розглядати міжнародні угоди Митного союзу Білорусі, Казахстану і Росії, до яких могла б приєднатися Україна.