ua en ru

Кабмін завтра планує розглянути скасування рішення про закачування до ПХГ газу українського видобутку

Кабінет міністрів України завтра, 13 листопада 2013 р., на своєму засіданні планує розглянути питання про скасування рішення про закачування до підземних сховищ природного газу (ПХГ), що видобувається в Україні. Про це йдеться у порядку денному Кабміну, текст якого знаходиться у розпорядженні РБК-Україна.

Також Кабмін на своєму засіданні планує затвердити порядок обов'язкового страхування майнових ризиків під час розробки родовищ нафти і газу, а також при видобуванні газу-метану вугільних родовищ. Уряд також розгляне порядок страхування цивільної відповідальності інвестора, в тому числі за шкоду, заподіяну довкіллю, здоров'ю людей, за угодою про розподіл продукції, якщо інше не передбачено такою угодою. Доповідати вищезгадані питання буде міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

Також міністри розглянуть методики визначення технологічного мінімуму споживання природного газу для об'єктів у сфері теплопостачання.

Крім того, уряд планує схвалити концепцію державної цільової програми будівництва та облаштування стоянок для вантажних транспортних засобів на 2014 - 2017 рр. та затвердити порядок атестації аварійно-рятувальних служб і рятувальників.

Також, Кабмін планує розглянути законопроект про внесення зміни до статті 5 закону України "Про судовий збір", законопроект "Про заклади охорони здоров'я та медичне обслуговування" та законопроект "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо надання позашкільної освіти".

Крім того, міністри розглянуть проект указу Президента України щодо уточнення виконавця з підготовки та реалізації програми Тwinning в Україні.

Міністри також планують затвердити ряд міжнародних угод, а саме: угоду про культурне співробітництво з Бразилією, з Марокко про співробітництво у сфері культури, з Азербайджаном про співробітництво в галузі карантину рослин, а також з Європейським банком реконструкції та розвитку про внесок України до рахунку ядерної безпеки ЄБРР.

Також Кабмин затвердить використання кредитних коштів на об'єкти будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування та розгляне питання реалізації будівництво ділянки дороги з розв'язкою на Криворізькому шосе та примиканням до автомобільної дороги Київ - Луганськ - Ізварине, м. Дніпропетровськ.

Крім того, Кабмін планує затвердити порядок здійснення державного нагляду за дотриманням вимог ядерної та радіаційної безпеки та внести зміни до урядової постанови щодо продовження дії державної цільової економічної програми "Ядерне паливо України".

Міністри також планують розглянути питання скидання надлишків зворотних вод у р. Інгулець та про реорганізацію Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.