ua en ru

Кабмін завтра розгляне реструктуризацію боргу за житлокомпослуги

Кабінет міністрів України завтра на своєму засіданні планує розглянути зміни до закону України "Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію".

Кабінет міністрів України завтра, 9 січня 2014 р., на своєму засіданні планує розглянути зміни до закону України "Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію". Про це йдеться у порядку денному засіданні Кабміну, текст якого розміщений на урядовому порталі.

Крім того, на засіданні планують розглянути внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення проведення адміністративної реформи, скорочення контрольно-наглядових функцій центральних органів виконавчої влади та позбавлення Кабінету міністрів України невластивих повноважень. Доповідати по цьому питанню буде міністр юстиції України Олена Лукаш.

Також уряд планує розглянути питання про похідні фінансові інструменти (деривативи), про матеріальну відповідальність військовослужбовців та деяких інших осіб та про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України.

Кабмін також розгляне проект указу Президента України "Про приєднання України до рішення Ради глав держав Співдружності Незалежних Держав про міждержавну програму "Культурні столиці Співдружності", за яким буде доповідати міністр культури Леонід Новохатько.

Крім того, Кабмін планує розглянути проекти постанов "Про затвердження положення про єдину державну систему цивільного захисту", "Про затвердження технічного регламенту з поводження з відходами електронного та електричного обладнання", "Про затвердження Технічного регламенту про термічне оброблення відходів виробництва та споживання", "Про внесення змін до порядку ліцензування господарської діяльності, пов'язаної із створенням об'єктів архітектури", "Про затвердження типового положення про відомчу пожежну охорону", "Про затвердження переліку видів продукції, щодо яких здійснюється державний ринковий нагляд", Про затвердження програми захисту державних інформаційних ресурсів від протиправного втручання в їх діяльність", а також "Про затвердження порядку проведення моніторингу стану навколишнього природного середовища підприємствами, установами та організаціями, діяльність яких призводить або може призвести до погіршення його стану" та положення "Про загальнодержавну екологічну автоматизовану інформаційно-аналітичну систему проведення моніторингу стану навколишнього природного середовища та забезпечення доступу до екологічної інформації".

Кабмін також розгляне проекти розпоряджень "Про затвердження плану заходів з припинення незаконного видобутку вугілля в Україні", "Про передачу до сфери управління Державного агентства рибного господарства конфіскованого за рішенням суду автомобіля", "Про реорганізацію Державного інституту підготовки кадрів", "Про погодження зміни цільового призначення земельних ділянок", а також "Про затвердження проекту будівництва „Запорізька АЕС. Створення комплексу по переробці РАВ. Реконструкція".