ua en ru

Уряд заборонив перевезення автодорогами подільних вантажів вагою понад 40 тонн

Уряд заборонив перевезення автодорогами подільних вантажів вагою понад 40 тонн Фото: Кабмін

Найближчим часом встановлять відповідні дорожні знаки

Кабінет міністрів України заборонив перевезення автомобільними дорогами подільних вантажів вагою понад 40 тонн. Про це повідомляє прес-служба уряду.

"Опублікована Постанова Кабінету Міністрів України №869 від 21 жовтня 2015 року про заборону руху для транспортних засобів фактичною масою понад 40 тонн, або більше 11 тонн на вісь (для контейнеровозів - понад 46 т) на автомобільних дорогах загального користування при перевезенні подільних вантажів", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що постановою також вводиться обмеження на рух автодорогами загального користування місцевого значення для вантажівок фактичною масою понад 24 тонни (або більше 7 тонн на вісь).

"Найближчим часом Укравтодор та Служби автомобільних доріг в усіх областях України оприлюднять інформацію про нові обмеження на офіційних сайтах відомств та встановлять відповідні дорожні знаки", - зазначає Кабмін.

"Зараз почнуть діяти жорсткі правила, для ефективного контролю ми суттєво збільшуємо штрафні санкції за порушення, будуємо мережу з 200 пунктів автоматичного контролю ваги авто "на ходу", а також закуповуємо 100 мобільних вагових комплексів. З 2016 року на дорогах запрацює нова транспортна інспекція УкратрансБезпека, яка буде використовувати сучасні засоби відеофіксації та контролю ваги "на ходу" і таким чином забезпечить чітке дотримання вагових норм", - підкреслив директор департаменту стратегічного розвитку автомобільних доріг та автотранспорту Роман Хміль.

Нагадаємо, дорожні підприємства "Укравтодору" готові до боротьби з наслідками перших холодів.