ua en ru

Кабмін виділить на зарплати військовослужбовців в зоні АТО 243,3 млн грн

Кабінет міністрів України виділить на зарплати військовослужбовців , які задіяні в зоні АТО, 243 млн 332 тис. грн.

Кабінет міністрів України виділить на зарплати військовослужбовців , які задіяні в зоні АТО, 243 млн 332 тис. грн. Про це заявив міністр фінансів України Олександр Шлапак сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Все це вимагає виділення додатково коштів з резервного фонду державного бюджету у сумі 243 млн 332 тис. грн. Саме ці кошти виділяємо сьогоднішньою постановою і описуємо порядок виділення цих коштів. Просив би підтримати", - заявив Шлапак.

У свою чергу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, поцікавився, чи є у державному казначействі необхідні кошти, а отримавши ствердну відповідь, заявив: "Тоді я прошу секретаріат, я підпишу цю постанову, відразу її невідкладно оприлюднити та приступити до виплат".

За словами міністра фінансів, після прийняття цього документа, офіцери будуть отримувати 21 925 тис. грн, молодші офіцери - 17 841 тис. грн, військовослужбовці за контрактом (рядові і молодший керівний склад) - 10 тис. 447 грн, військовослужбовці строкової служби - 4 774 тис. грн.

Шлапак також звернувся до керівників силових відомств з проханням відразу провести перерахунок тим людям ,які знаходяться на місцях, подати платіжні документи до казначейства, і уряд їх відразу оплатить.

Нагадаємо, раніше Кабмін виділив 215 млн 702,928 тис. грн для виплати одноразової грошової допомоги сім'ям військовослужбовців, які загинули в ході АТО, а також військовим, які були травмовані під час виконання службових обов'язків.