ua en ru

Кабмін виділив на лікування хворих на гепатит 3,2 млн грн

Кабінет міністрів України сьогодні, 4 вересня 2013 р., підписав державну програму по боротьбі з гепатитами в Україні і виділив на неї 33,2 млн грн. Про це повідомила прес-служба "Дорадчої ради спільнот з питань доступу до лікування в Україні" (ЮКАБ).

Згідно з цим документом, більшість з виділених коштів піде на закупівлю ліків для людей, терміново потребують лікування за медичними показаннями.

"Раніше сам факт епідемії гепатиту в Україні переховувався. За всю історію не було виділено жодної копійки на лікування людей, які вмирали від цієї хвороби. Зараз ми зробимо все від нас залежне, щоб досягти прозорого використання цих коштів та доступності лікування для тих, кому воно життєво необхідно", - заявив голова ЮКАБ Дмитро Шерембей.

Як зазначив на своїй сторінці у Twitter віце-прем'єр-міністр України Костянтин Грищенко, вперше буде виділено фінансування на відповідні заходи - державну програму по боротьбі з гепатитами.

"Радий, що документ, над яким ми так багато працювали і проштовхували, підписаний, за що окрема вдячність громадським організаціям, за підтримку наших зусиль та наполегливість. Це хороший результат і досвід взаємодії влади і громадськості", - додав Грищенко.