ua en ru

Кабмін виділив 800 млн грн на заходи з впровадження біометричних паспортів

Кабінет міністрів України на засіданні 11 вересня затвердив план заходів щодо впровадження біометричних паспортів, повідомляє прес -служба уряду.

З метою реалізації цього плану в країні буде створена єдина база - демографічний реєстр. Для комплексного вирішення питання уряд України виділив до 2016 року 793,3 млн грн.

Паспорт нового покоління буде містити в собі безконтактний чіп з особистою інформацією. Закордонний паспорт нового зразка буде більш консервативним і виконаним у формі книжечки. У правому форзаці документа буде розташований безконтактний електронний носій.
Біометричний паспорт , відповідно до закону та міжнародним стандартам, буде містити два види даних: основні та додаткові. До основних відносяться детальна інформація про людину - оцифрована фотографія особи, оцифрований підпис, прізвище, ім'я, дата народження. Додаткові відомості - це відбитки пальців.

Цивільні паспорти будуть оформлятися з моменту народження. Терміни оформлення залишаються колишніми - до 30 днів. Внутрішній паспорт, який раніше був безстроковим, в майбутньому буде видаватися на 10 років. Заміна "старого" паспорта на новий - біометричний - буде добровільною. За попередніми оцінками , вартість нового паспорта складе 350 грн.