ua en ru

Кабмін виділив 50 млн гривень на підготовку робітників дефіцитних професій

Кабмін виділив 50 млн гривень на підготовку робітників дефіцитних професій Фото: Кабінет міністрів України

Гроші витратять на створення нової матеріально-технічної бази навчальних закладів

Кабінет міністрів України виділив 50 млн гривень на підготовку робітників за трьома найбільш дефіцитними професіями. Про це йдеться в постанові КМУ, прийнятому сьогодні, 29 березня 2017 року, передає пресс-служба Міністерства освіти і науки.

"Професійно-технічна освіта повинна мати випереджальний інноваційний характер, тому ми повинні витрачати гроші на створення адекватної матеріально-технічної бази навчальних закладів. Інакше наші ПТУ і надалі будуть вчити професійним навичкам, які актуальні для 20, а не 21 століття", - сказала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

зокрема, з професії "тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва" планується відкриття 2-х центрів, а орієнтовна вартість устаткування для кожного з них становить 19 млн 860 тисяч гривень.

Сучасними пристроями також обладнають 10 центрів з професії "Монтажник санітарно-технічних систем і устаткування" (вартість обладнання для одного центру - 599 тисяч гривень) і 13 центрів по підготовці робітників за професією "Швачка. Кравець. Закрійник" (вартість обладнання для одного центру - 330 тисяч гривень).

Нагадаємо, також сьогодні повідомлялося, що Кабінет міністрів затвердив фінансовий план державної компанії "Укрспецекспорт" на 2017 рік.