ua en ru

Кабмін виділив 20,6 млн гривень на ліквідацію Держсільгоспінспекції

Кабмін виділив 20,6 млн гривень на ліквідацію Держсільгоспінспекції Фото: Кабмін

Кабмін зобов'язав Мінфін внести відповідні зміни до розпису держбюджету

Кабінет міністрів України виділив 20 589,6 тис. гривень на ліквідацію Державної інспекції сільського господарства. Про це свідчить розпорядження №1225 від 25 листопада, опубліковане на урядовому порталі.

"Відповідно до статті 24 закону" Про Державний бюджет України на 2015 рік "передати частину бюджетних призначень, передбачених Господарсько-фінансовому департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України у загальному фонді державного бюджету (загальнодержавні видатки) за програмою "Заходи щодо оптимізації системи центральних органів виконавчої влади і скорочення кількості контролюючих органів", у сумі 20589,6 тис. гривень (видатки споживання, з них оплата праці - 13207,6 тис. гривень, оплата комунальних послуг та енергоносіїв - 787,5 тис. гривень) Державній інспекції сільського господарства ... для здійснення заходів, пов'язаних з її ліквідацією", - сказано в документі.

Так, Кабмін зобов'язав Міністерство фінансів внести відповідні зміни до розпису держбюджету, а Державну казначейську службу - перерахувати бюджетні кошти відповідно до переданих бюджетних призначень.

Нагадаємо, Україна зацікавлена у подальшій співпраці з Міжнародною асоціацією торгівлі зерном і кормами (GAFTA), заявив міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко.

Міністр також зазначив, що враховуючи те, що постановою КМУ Держсільгоспінспекція України підлягає ліквідації, зараз вирішується питання про передачу її функцій щодо здійснення контролю за якістю зерна та продуктів переробки Державній службі з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.