ua en ru

Уряд тимчасово припинив санітарно-оздоровчі рубки в лісах

Уряд тимчасово припинив санітарно-оздоровчі рубки в лісах Фото: Остап Семерак

Кабмін доручив провести службове розслідування фактів бездіяльності керівництва Державної екоінспекції

Уряд підтримав пропозицію Міністерства екології та природних ресурсів щодо тимчасового припинення санітарно-оздоровчих заходів (рубок) в лісах. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав голова Мінекології Остап Семерак.

"Уряд підтримав пропозицію Мінприроди щодо тимчасового припинення санітарно-оздоровчих заходів (рубок) в лісах до перегляду Мінприроди, Мінагрополітики, Держлісагенством нормативно-правових актів, які регулюють порядок та правила їх здійснення", - написав міністр.

Він зазначив, що Кабмін також доручив провести службове розслідування фактів бездіяльності керівництва Державної екологічної інспекції у сфері охорони та збереження лісових ресурсів.


"Уряд також дав доручив Мінприроди, Нацдержслужбі, Мінагрополітики провести службове розслідування фактів бездіяльності керівництва Державної екологічної інспекції України у сфері охорони та збереження лісових ресурсів та про результати у двотижневий строк поінформувати Кабінет Міністрів. Також у місячний термін Мінприроди, Мінагрополітики, Мінрегіону, Держлісагентство, Держрибагентство мають опрацювати та подати Кабінету Міністрів відповідні проекти актів щодо реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері охорони навколишнього природного середовища шляхом визначення єдиного контролюючого органу у цій сфері та передачі йому усіх контрольних функцій", - зазначив Семерак.

Нагадаємо, Кабмін прийняв рішення про звільнення керівника Державного агентства лісових ресурсів України Олександра Ковальчука.