ua en ru

Кабмін вперше затвердив оборонне замовлення на 3 роки

Кабмін вперше затвердив оборонне замовлення на 3 роки Фото: прем'єр-міністр Володимир Гройсман

Текст документа не може бути оприлюднений в інтересах нацбезпеки

Кабінет міністрів України затвердив Державне оборонне замовлення на 2017-2019 роки. Про це йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Повідомляється, що середньострокове державне оборонне замовлення приймається вперше і передбачає прогнозованість витрат держбюджету, створює умови для рівномірного завантаження підприємств ОПК та стійкого розвитку їхніх виробничих потужностей.

"Планування державного оборонного замовлення на 3 роки є частиною середньострокового економічного планування, яке уряд запровадив в цьому році", - зазначив заступник голови МЕРТ Юрій Бровченко.

Оборонне замовлення на 2017-2019 роки передбачає фінансування закупівель озброєння і військової техніки, модернізацію існуючих зразків озброєння, відновлення виробничих потужностей українських підприємств ОПК і роботи по створенню нових зразків озброєння.

Державне оборонне замовлення на 2017-2019 роки є документом з обмеженим доступом, і в інтересах нацбезпеки деталі його змісту не можуть бути оприлюднені.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рівень зношеності оборонних підприємств України становить 67-80%.