ua en ru

Кабмін покладе тарифоутворення у сфері міського транспорту на органи місцевого самоврядування

Кабмін покладе тарифоутворення у сфері міського транспорту на органи місцевого самоврядування Фото: Кабмін

Механізм тарифоутворення у сфері перевезення пасажирів міським транспортом потребує коректив

Кабінет міністрів України зареєстрував для подальшого розгляду Верховною Радою України проект закону №3049 "Про внесення змін до деяких законів України щодо тарифоутворення у сфері міського електричного та автомобільного транспорту" від 07 вересня 2015 року. Відповідний законопроект розмыщено на офіційному сайті ВРУ.

"Проект акта розроблено з метою врегулювання механізму тарифоутворення у сфері перевезення пасажирів міським транспортом відповідно до особливостей соціально-економічної ситуації регіону чи міст шляхом надання органам місцевого самоврядування повноважень в частині розроблення та затвердження порядків розрахунку тарифів на послуги міського електричного та автомобільного транспорту," - вказано в тексті пояснювальної записки законопроекту.

"Регулювання Міністерством інфраструктури системи тарифоутворення у сфері міського електричного та автомобільного транспорту не дає змоги органам місцевого самоврядування оперативно впроваджувати інноваційні механізми в тарифоутворенні (залежно від особливостей соціально-економічної ситуації окремих регіонів чи міст), що негативно впливає на фінансово-економічний стан підприємств галузі," - зазначають автори законопроекту.

Відповідно, законопроектом передбачено "надання органам місцевого самоврядування повноважень щодо затвердження порядку розрахунку тарифів на послуги міського електричного та автомобільного транспорту," - йдеться в пояснювальній записці до документу.

Нагадаємо, раніше окремі представники громадських рухів висловлювали думку про те, що заявами про збитковість транспорту та КП влада готує киян до підвищення цін. Також лунали і твердження, що політика Кабінету міністрів України та київської влади у питанні тарифів є бандитизмом проти власного народу.