ua en ru

Кабмін вніс у Раду законопроект про ринок природнього газу

Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради України законопроект № 2250 "Про ринок природнього газу". Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

Станом на 20:30 текст законопроекту на сайті Ради відсутній.

Проте, як повідомляв раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, цим законопроектом передбачена реформована НАК "Нафтогаз України", розділення функцій бізнесу на транспортування, видобуток і продаж газу.

Також, за словами міністра, законопроект передбачає право Кабміну призначати субсидію для соціально незахищених верств населення.

У свою чергу як повідомив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Діденко, після прийняття законопроекту про ринок газу, потрібно буде внести зміни в більш ніж 70 існуючих галузевих законів.

Тому передбачається, що у разі ухвалення закон набуде чинності з жовтня 2015 р.

Зазначимо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк закликав Раду ухвалити законопроект "Про ринок природного газу".

Нагадаємо, згідно з ухваленою 11 грудня 2014 р. програмі діяльності уряду, завдання України в енергетичній сфері полягають у реорганізації НАК "Нафтогаз України" відповідно до Третього енергетичного пакету ЄС: створення ВАТ "Магістральні газопроводи України" та ПАТ "Підземні газові сховища України" (2015 р.).