ua en ru

Кабмін вніс до Ради законопроект щодо звільнення переселенців від сплати судового збору

Кабмін вніс до Ради законопроект щодо звільнення переселенців від сплати судового збору Фото: переселенці (УНІАН)

Текст документа наразі відсутній на сайті ВР, проте є у розпорядженні РБК-Україна

Уряд вніс до Верховної ради України законопроект №8332 "Про внесення змін до деяких законів України з питань забезпечення захисту прав внутрішньо переміщених осіб". Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Відповідний проект закону був зареєстрований у Раді 2 травня, а у четвер, 3 травня, його було направлено на розгляд комітету.

Наразі текст документу відсутній на сайті парламенту, однак він є у розпорядженні РБК-Україна.

Кабмін вніс до Ради законопроект щодо звільнення переселенців від сплати судового зборуКабмін вніс до Ради законопроект щодо звільнення переселенців від сплати судового збору

Фото: законопроект

Раніше у Міністерстві з питань окупованих територій (МінТОТ) зазначили, що проектом планується врегулювати порядок вчинення нотаріальних дій щодо майна, яке перебуває на тимчасово окупованих територіях України.

"Законопроектом, зокрема, передбачено врегулювання порядку вчинення нотаріальних дій щодо майна, яке перебуває на тимчасово окупованих територіях України, а також звільнення ВПО і осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях, від сплати судового збору у справах, пов'язаних з порушенням прав ВПО", - зазначали в МінТОТ.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України на своєму засіданні схвалив законопроект щодо звільнення переселенців і жителів окупованих територій від сплати судового збору у справах, які стосуються порушення їх прав.