ua en ru

Кабмін збільшить статутний капітал "Українського Дунайського пароплавства" на 310 млн грн

Кабінет міністрів України прийняв рішення збільшити статутний капітал "Українського Дунайського пароплавства" (УДП) на суму 310 млн грн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Дане рішення прийнято м метою поліпшення фінансового становища національного перевізника на Дунаї, зокрема забезпечення погашення наявної у підприємства заборгованості перед Національним банком України та ПАТ "Укрексімбанк". Документ був розроблений і винесений на розгляд уряду Мінінфраструктури на виконання ст. 17 Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 р.".

Як зазначив міністр інфраструктури Володимир Козак, представляючи підготований проект, прийняття акта дозволить ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство" погасити існуючу ще з 1998 р. заборгованість перед НБУ і "Укрексімбанком" шляхом збільшення статутного капіталу і випуску додаткових акцій існуючої номінальної вартості із збереженням 100% акцій у власності держави, обмінявши їх на облігації внутрішньої державної позики з терміном обігу не більше 5 років.

"Погашення зазначеної заборгованості сприятиме підвищенню ліквідності пароплавства збалансуванню його грошових потоків при сплаті обов'язкових платежів до держбюджету, підвищенню зовнішньої конкурентоспроможності та розвитку виробничих потужностей УДП, а також забезпеченню економічних інтересів держави в нарощуванні обсягів виробництва транспортних послуг", - сказав він.
За словами міністра, погашення заборгованості УДП за рахунок поточних витрат не представляється можливим.