ua en ru

Уряд збільшив термін ліцензування міжнародних автоперевезень до півроку

Уряд збільшив термін ліцензування міжнародних автоперевезень до півроку Фото: Кабінет міністрів України

Термін ліцензування збільшено з 2 до 6 місяців

Кабінет міністрів України подовжив термін запровадження ліцензування міжнародних вантажних автоперевезень з двох до шести місяців, передає прес-служба Міністерства інфраструктури.

"Уряд пішов назустріч бізнесу і затвердив зміни до Ліцензійних умов у сфері автомобільного транспорту, якими подовжив термін запровадження ліцензування міжнародних вантажних автоперевезень з двох до шести місяців. Відповідне рішення затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 04.02.2016 №42 "Про внесення зміни до пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 2 грудня 2015 р. № 1001", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що відповідно до попередньої редакції ліцензійних умов, протягом двох місяців з дня набрання умовами чинності міжнародні автомобільні перевізники зобов'язувалися отримати ліцензії, а ліцензіати - подати документи та відомості про приведення своєї діяльності у відповідність до ліцензійних умов органу ліцензування.

Однак за виділений час не всі перевізники встигли отримати ліцензії, у зв'язку з чим Державна служба України з безпеки на транспорті запропонувала Кабміну ухвалити вказані зміни.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України може підвищити тарифи на залізничні вантажні перевезення на 15% з 1 березня 2016 року, повідомив глава МІУ Андрій Пивоварський.